preloader
Afspraak

Maak een afspraak

Selecteer hieronder hoe u graag uw afspraak wilt plannen!

Maak een afspraak bij ons op kantoor:

Privacyverklaring(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak een afspraak bij jouw thuis:

Privacyverklaring(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen? Bel ons: 040 - 30 39 112

“Het vinden van betaalbare huisvesting als starter in een krappe woningmarkt”

11 januari 2023 • Leestijd: 2 min

Op de woningmarkt is het tegenwoordig steeds moeilijker voor starters om een geschikte woning te vinden. Dit komt door de stijgende huizenprijzen en de verdubbeling van de hypotheekrente. Dit maakt het kopen van een woning onbetaalbaar, maar ook huren is een uitdaging. In Nederland stegen de huren in het afgelopen kwartaal met gemiddeld 17,1 procent, met Den Haag als uitschieter met een prijsstijging van 20 procent.

Volgens Jorn van Mol van Pradium Vastgoed zal de situatie op de huurmarkt voorlopig niet veranderen. Door nieuwe wetgeving zijn huurprijzen niet meer direct gekoppeld aan de inflatie, maar aan loonstijgingen. Dankzij de stijgende lonen zijn de stijgende huurprijzen enigszins dragelijker, maar dit wordt weer tenietgedaan door de torenhoge energiekosten en stijgende prijzen in de supermarkt.

Een daling van de hypotheekrente lijkt onwaarschijnlijk, en ook het middenhuurplan van de minister zal geen snelle oplossing bieden. Investeerders zullen zich wellicht terugtrekken uit de markt vanwege te weinig rendement, wat kan leiden tot minder betaalbare huurwoningen.

Met de huizenmarkt in een toestand van hoge prijzen en onzekerheid, is het voor starters steeds lastiger om een geschikte woning te vinden. Alternatieven zoals sociale huurwoningen of kleinere, minder luxe woningen zijn waarschijnlijk de beste opties. Ook het samenwonen met anderen of het zoeken naar huisvesting buiten de grote steden kan een oplossing bieden.

Het is belangrijk voor starters om te onderzoeken welke opties er beschikbaar zijn en welke het beste passen bij hun situatie. Hierbij kan professioneel advies van onze makelaar van Pradium Vastgoed of financieel adviseur nuttig zijn. Ook de hulp van de overheid en gemeenten kan beschikbaar zijn voor starters op zoek naar betaalbare huisvesting.

In het algemeen is het belangrijk om te beseffen dat de situatie op de woningmarkt zeer lastig is voor starters en dat flexibiliteit en realistische verwachtingen van groot belang zijn bij het zoeken naar een geschikte woning. Het is een uitdaging, maar met de juiste aanpak en ondersteuning, zijn er wel degelijk opties beschikbaar.

Heb je hulp nodig bij het vinden van een passende woning? Of heb je verkoopplannen en wil je een gratis waardebepaling? Neem dan contact op met Pradium Vastgoed 040-3039112.

Deel blog: